تغذیه گیاهی

انواع کود های معدنی

کود معدنی چیست؟

بهتر است قبل از اینکه بگوییم کود معدنی چیست؟ به تعریفی دقیق از واژه کود بپردازیم. کود به هر ماده ای اطلاق می شود که سبب تقویت خاک و بهبود روند رشد گیاهان و محصولات کشاورزی می شود.

کودها به طور کلی به دو دسته کود شیمیایی و کود بیولوژیک یا کود زیستی تقسیم بندی می شوند که استفاده از هر کدام باید بر اساس نیاز خاک و تشخیص افراد متخصص باشد.

در ادامه خواهیم گفت که کود معدنی چیست؟

کود معدنی ترکیبی از مواد آلی و کانی های غیر آلی باشد. کانی ها به طور طبیعی در سنگ ها موجود هستند که می توان از آن کود معدنی را استخراج و در حوزه کشاورزی مصرف کرد.

کود معدنی حاوی مواد مغذی و ضروری برای رشد بهتر گیاه می باشد. همچنین درختان برای باروری و میوه دهی نیز می توانند از این کود استفاده کنند. این کودها فاقد هر گونه مواد شیمیایی هستند و هیچ اسیدی در آن ها بکار نرفته است.

در صورتی که اسید به کودهای معدنی اضافه کنیم شاهد از بین رفتن تمام مواد مغذی آن ها خواهیم بود.

مزایای استفاده از کود معدنی چیست؟

رشد محصولات سالم تر

هنگامی که از کود معدنی برای رشد گیاهان و محصولات کشاورزی استفاده می شود کمبود خاک را در حوزه های مختلف مرتفع می کند و در نهایت محصولاتی سالم تر و باکیفیت تر را به دست خانوارها می رساند.

خاک هایی که از کود معدنی بهره مند می شوند دیگر نیازی به کودهای مضر شیمیایی ندارند. آن ها به صورت قارچ کش بیولوژیک و قارچ کش زیستی نیز عمل می کنند و می توانند وظایف آفت کش بیولوژیک را نیز انجام دهند و از بروز بیماری های خاک و گیاه جلوگیری به عمل آورند.

افزایش قدرت جذب مواد مغذی

مواد ماغذی موجود در خاک توسط ریشه گیاه جذب می شود. کود معدنی کمک می کند تا تمام عناصر مغذی توسط ریشه جذب شوند و نقش مهمی در رشد و سرسبزی گیاه خواهد داشت.

این موضوع باعث می شود تا گیاه در روند رشد خود؛ دچار مشکلات کمتری شود.

انواع کودهای معدنی:

کودهای معدنی زیادی با عناصر مختلفی وجود دارد که به صورت کود مورد استفاده  قرار می­گیرد. سه عنصر فسفر­، پتاسیم و نیتروژن پرمصرفترین عناصر معدنی هستند.

نیتروژن:

انواع کودهای معدنی کودهای مبتنی بر نیترات رایج ترین کودهای مورد استفاده هستند.

کودهای مبتنی بر نیترات مانند نیترات آمونیوم و نیترات آمونیوم کلسیم هستند که برای اکثر خاک‌ها و شرایط آب و هوایی مناسب هستند و کود اوره و اوره نیترات آمونیوم که به طور گسترده ای یافت می شوند و در سایر نقاط جهان استفاده می شود.

ولی استفاده از کودهای نیتروژنه معدنی نیاز به دقت زیادی دارد زیرا استفاده بیش از حد از آن باعت تجمع نیترات در بافت های گیاهی شده و باعث خشک شدن گیاه می شود.

سایر کودهای نیتروژن عبارتند از سولفات آمونیوم و نیترات سولفات آمونیوم، نیترات کلسیم و نیترات سدیم …..

فسفر:

یکی از انواع کود معدنی، کود فسفر می باشد. معمولا این کود توسط کشاورزان در خاک های اسیدی به کار می رود و برای رشد انواع میوه، سبزیجات و غلات از آن استفاده می کنند.

کود معدنی فسفر می تواند با تمام آفات و بیماری های گیاه مبارزه کند و سطح ایمنی آن را افزایش دهد. ممکن است بعد از استفاده از کود معدنی نیز شاهد بروز آفت بر روی گیاه باشید اما جای نگرانی نیست. زیرا گیاه برای مبارزه با آن قوی است.

پتاس:

بهترین عملکرد کود پتاس در فصل پاییز است و برای رسیدن بهتر این کود به ریشه باید ابتدا زمین را حفر کنید. این کود برای کشت سیب زمینی، چغندر و غلات مناسب می باشد. همچنین در کشت خربزه نیز از آن استفاده می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *